Behandlingsförlopp

Hem » Kiropraktik » Behandlingsförlopp

huvudvärkKiropraktisk behandling kan indelas i 3 faser: Den akuta fasen är när du har ont. Syftet är därför att få bort smärtan så fort som möjligt med intensiv kiropraktisk behandling. Det är ohälsosamt att ha ont och ju längre tid du har ont, desto mer blir problemet inkorporerat i kroppen och skapar felaktiga kompenserande rörelsemönster. Forskning visar att kiropraktisk behandling gör att du fortare blir smärtfri och återfår din rörlighet.

Behandling och träning

I stabiliseringsfasen har du mindre ont, men risken för återfall är fortfarande hög. Vanligtvis är det längre tid mellan behandlingarna och du kan även själv hjälpa kroppen att läka genom träning och allmän rörelse i kombination med kiropraktik.

Minska återfallsrisken

Förebyggande vård är den sista fasen och den är essentiell för att minska risken för återfall och istället upprätthålla en stark och hälsosam livsstil. Fördelen med förebyggande behandling är att få bort låsningar och spänningar innan du får symptom. Du kommer sannolikt uppleva en ökad kroppsmedvetenhet och ofta kan det gå 2 – 3 månader mellan behandlingarna.