Massageterapi

Hem » Massage » Massageterapi

om massageterapiMedicinsk massageterapi är sjukvårdande och hälsobefrämjande.
ChiropraktikAkutens medicinska massageterapeuter har kunskap för att hjälpa dig med problem i rörelseapparaten genom grundlig undersökning, tester och behandling av muskler, leder och ligament. Det är en djupgående massage som inriktar sig på att återfå och upprätthålla god fysisk funktion i samband med rörelse, aktivitet, hållning och hälsa.

Boka tid för massage

 Avslappnat välbefinnande

Vid massage frigörs lugn och ro hormonet oxytocin och halten av stresshormonet kortisol i blodet sänks. Oxytocin sänker blodtrycket och ökar smärttoleransen. Massage balanserar även kroppens båda nervsystem, ”gasen” – det sympatiska nervsystemet och ”bromsen” – det parasympatiska nervsystemet, vilket gör att man når en djup avslappning och känner sig rofylld.

Behandlingstekniker

händerProblem som smärta, stelhet, rörelseinskränkning och domningar kan uppstå på grund av muskelspänningar och dess samverkan med leder och nerver.

De främsta verktygen är svensk klassisk massage, taktil massage, manuell mobiliseringsteknik, triggerpunktsbehandling och stretch.

Rådgivning och rekommendationer kring träning, kroppshållning, ergonomi, avspänningsövningar, stretch och egenvård erbjuds också. Vid behov rekommenderas annan vårdgivare.

Behandla med massage

Medicinsk massageterapi inriktar sig på problem som:

  • Ryggskott
  • Nackspärr
  • Huvudvärk
  • Idrottsskador
  • Nedsatt rörlighet
  • Hållningsproblematik
  • Stress- och utmattningsrelaterade problem
  • Psykisk ohälsa

Boka tid nu

Utbildade massageterapeuter

utbildningPå ChiropraktikAkuten arbetar endast de medicinska massageterapeuter som har den längsta massageutbildningen och är certifierade av Branschorganisationen Medicinsk Massageterapi, BMM.

Kravet för certifierat medlemskap i BMM är en 2-årig utbildning till medicinsk massageterapeut med kvalificerad Yrkeshögskoleexamen, enligt utbildningsplan fastställd av Myndigheten för Yrkeshögskolan, eller likvärdig utbildning samt godkänt certifieringsprov.