fbpx

Fysioterapi & osteopati

Hem » Behandlingar » Fysioterapi & osteopati

fysioterapi

“Övningar, behandling och information är en viktig del av besöket hos fysioterapeuten, så du både får effektiv behandling och goda råd till förebyggande egenvård.”

Jonas Thoft

Jonas Thoft,
Fysioterapeut

Boka tid

Fysioterapi med osteopatisk inriktning

ChiropraktikAkutens fysioterapeut är utbildad på Odense Fysioterapeut skola. Utbildningen ger en grundlig insikt i kroppens anatomi och funktion.

Osteopati är kiropraktikens kusin. Det är en utbildning som sträcker sig över fem år och ger insikt i kroppens olika funktioner. Osteopaten har en holistisk syn på kroppen som bland annat innefattar kunskaper om hur nervsystemet påverkar både muskler, leder samt de inre organens funktion.

ChiropraktikAkutens fysioterapeut behandlar med osteopatisk inriktning.

Boka tid

Första besöket

Första besöket hos fysioterapeuten inleds med att du ger en förklaring av vad du behöver ha hjälp med. Därefter blir du grundligt undersökt och får sedan utförlig information om ditt tillstånd som helhet. Detta leder sedan till en evt behandlingsplan och en strategi för att optimera din hälsa.

Behandling

Behandlingen kan bestå av både fysioterapeutiska och osteopatiska tekniker samt rådgivning om bland annat arbetspositioner, övningar och kost. Behandlingsplanen blir anpassad utefter dina behov och din aktuella situation, som sedan följs upp med vidare behandling samt utveckling av övningar som getts.Relaterade blogginlägg