fbpx

18 september, 2017

Så förebygger du smärta genom rätt sovställning

Hem » Blogg » Så förebygger du smärta genom rätt sovställning

Allt för många lider dagligen av smärta i rygg och nacke. Om inte smärtan och stelheten tas om hand och lindras inom tid kan det utvecklas till värk på andra ställen som exempelvis i huvud och på axlar på grund av överbelastning, eller spänning. När du ligger still på natten kan lederna svullna, vilket kan vara anledningen till att det gör ont att stiga upp på morgonen. Det är därför viktigt att hitta en optimal sovställning för att minska värken.

Justera sovställning

Nackstöd

Det kan låta svårt att ändra på något man inte är medveten om. Men genom att ändra på sovställningen kan kroppen finna ett viloläge som inte skapar påfrestningar på rygg och nacke. Främst bör du undvika att sova på mage. När du ligger på mage vrider du huvudet på ett onaturligt sätt och skapar spänningar i nackmuskulaturen och stelhet i leder. Dessutom pressas käken upp som kan påverka bett och orsaka huvudvärk.

Kudde med nackstöd

Eftersom vi alla är formade olika måste rätt kudde provas fram av den som ska sova på den. Det viktigaste att tänka på att är kudde ska vara ett stöd för nacken som inte sjunker ihop.

Madrass anpassad för dig

Madrassen har stor påverkan på ryggen när du sover. Vad du bör tänka på när du köper madrassen är att välja en typ som passar dig och din kropp. Man kan utgå från att ju tyngre man är, desto hårdare madrass bör du ha för att ryggen ska få rätt stöd under natten. Se till att ryggen är rak när du ligger på sidan.

Förebyggande massage och kiropraktikMassage hos Chiropraktikakuten

Om du upplever spänningar och svår smärta hjälper det inte enbart med att köpa en ny kudde eller säng. För att lindra obehaget och smärta i muskler och leder kan regelbunden massage och kiropraktik hjälpa. Boka tid hos oss om du upplever smärta som hindrar dig i din vardag.

« Tillbaka till bloggen