fbpx

Medicinsk massage

Hem » Behandlingar » Medicinsk massage

Medicinsk massageterapi

”Medicinsk massageterapi är en djupgående massage som inriktar sig på att återfå och upprätthålla god fysisk funktion i samband med rörelse, aktivitet, hållning och hälsa.”

Niklas Tjäder

Niklas Tjäder,
Certifierad med. massageterapeut

Boka tid

Massage för hälsan

Medicinsk massageterapi är sjukvårdande och hälsobefrämjande. Det är en djupgående massage som inriktar sig på att återfå och upprätthålla god fysisk funktion i samband med rörelse, aktivitet, hållning och hälsa.

Behandlingstekniker

Problem som smärta, stelhet, rörelseinskränkning och domningar kan uppstå på grund av muskelspänningar och dess samverkan med leder och nerver.

De främsta verktygen är svensk klassisk massage, taktil massage, manuell mobiliseringsteknik, triggerpunktsbehandling och stretch.

Rådgivning och rekommendationer kring träning, kroppshållning, ergonomi, avspänningsövningar, stretch och egenvård erbjuds också. Vid behov rekommenderas annan vårdgivare.

Våra massageterapeuter

ChiropraktikAkutens medicinska massageterapeuter har kunskap för att hjälpa dig med problem i rörelseapparaten genom grundlig undersökning, tester och behandling av muskler, leder och ligament. Alla våra massörer är utbildade och certifierade.

ChiropraktikAkuten är medlem i BMM – Branschorganisationen för Medicinsk Massageterapi.

Boka tid

Frågor om massage

Varför fungerar massage?

Vid massage frigörs ett ”lugn-och-ro-hormon” och halten av stresshormonet kortisol i blodet sänks. Detta gör att blodtrycket sänks och smärttoleransen ökar. Massage balanserar även kroppens båda nervsystem, ”gasen” – det sympatiska nervsystemet och ”bromsen” – det parasympatiska nervsystemet, vilket gör att man når en djup avslappning och känner sig rofylld.

Vad hjälper massage mot?

Medicinsk massageterapi inriktar sig på problem som:

  • Ryggskott
  • Nackspärr
  • Huvudvärk
  • Idrottsskador
  • Nedsatt rörlighet
  • Hållningsproblematik
  • Stress- och utmattningsrelaterade problem
  • Psykisk ohälsa
Vilken utbildning har era massageteraputer?

På ChiropraktikAkuten arbetar endast de medicinska massageterapeuter som har den längsta massageutbildningen och är certifierade av Branschorganisationen Medicinsk Massageterapi, BMM.

Kravet för certifierat medlemskap i BMM är en 2-årig utbildning till medicinsk massageterapeut med kvalificerad Yrkeshögskoleexamen, enligt utbildningsplan fastställd av Myndigheten för Yrkeshögskolan, eller likvärdig utbildning samt godkänt certifieringsprov.


Tveka aldrig att kontakta oss om du har ytterligare frågor. Välkommen!