fbpx

Kraniosakral terapi

Hem » Behandlingar » Kraniosakral terapi

ben

”Vid kraniosakral behandling arbetar terapeuten med ett mjukt tryck på kroppen och hjälper patienten till självkorrigering och hälsa.”

Sandy Bech

Sandy Bech,
Biodynamisk kraniosakral-terapeut och medicinsk massageterapeut

Boka tid

Vad är Biodynamisk Kraniosakral terapi?

Vår hjärna och ryggmärg flyter i cerebrospinalvätska, från kraniet till korsbenet. Man kan följa dessa rörelser som även existerar i hela vår kropp. En biodynamisk kraniosakralterapeut har detaljerade kunskaper hur alla strukturer samverkar med varandra och hur obalanser kan uppstå. Det är dessa obalanser som behandlas. Biodynamisk kraniosakral terapi är en mindfulness baserad terapi.

Hur går en behandling till?

Vid biodynamisk kraniosakral behandling arbetar terapeuten med sina händer. Med ett mjukt tryck på kroppen aktiveras patienten till självkorrigering och hälsa. Behandlingen kan ge effekt både fysiskt, emotionellt och mentalt då obalanser korrigeras och påverkar människan i helhet. Patienten är alltid påklädd under behandlingen.

Boka tid

Vanliga frågor

Vad kan behandlas?

Kraniosakral terapi kan användas som förebyggande, behandlande och rehabiliterande behandling. En biodynamisk kraniosakralterapeut förhåller sig neutral i förhållandet till klientens läkeprocess och implementerar inte åsikter om densamma.

  • Huvudvärk, migrän, axel-, nack- och ryggbesvär, ledbesvär

och whiplashskador, kronisk smärta och fibromyalgi.

  • Graviditetsbesvär såsom illamående och foglossningssmärta.
  • Koncentrationssvårigheter, utmattningssymtom, tinnitus,

magbesvär, nedstämdhet, sömnstörningar och stressrelaterade problem.

  • Återskapa balansen och energin i kroppen.
  • Ökar kroppsnärvaron.
Hur många behandlingar behövs?

Det är helt individuellt hur många behandlingar som behövs. Varje kropp är unik och det är är kroppens sjävläkningssystem som läker efter den förmåga och resurs som finns närvarande. Behandlingarna ökar kroppens förmåga och resurs i den takt kroppen förmår.

Hur ofta bör en behandling ske?

Det är vanligt att man kommer tillbaka efter ca 14 dagar efter första behandlingen och ev. 14 dagar därefter igen. Det är helt individuellt hur ofta därefter. Vanligtvis en intervall på 1 månad till 6 veckor. Kraniosakralterapi kan användas som förebyggande, behandlande och rehabiliterande behandling.

Är det vanligt med en reaktion efter behandlingen?

Det är vanligt att du känner dig lite trött och frusen direkt efter behandlingen. Detta beror på den djupa avslappningen som upplevs under behandlingen. Du kan också uppleva att kroppens självläkningssystem fortsätter att arbeta under någon dag efter behandlingen. Det kan kännas som det bubblar och pulserar i kroppen. Ibland kan man även känna lite träningsvärk då kroppen har korrigerats.

 

Tveka aldrig att kontakta oss om du har ytterligare frågor. Välkommen!Relaterade blogginlägg