fbpx

MediYoga

Hem » Behandlingar » MediYoga

Välkommen på kurs i MediYoga

I september månad går vi åter igång med vår populära kurs i MediYoga.

Kursen leds av cert. MediYogainstruktör Sarah Knutsson som också är leg. kiropraktor.

Platserna är begränsade så först till kvarn gäller!

Vad är MediYoga?

Mediyoga är en terapeutisk yoga utformad för svensk hälso- och sjukvård. Passen fokuserar kring andningsövningar, meditation, vila och mjuka, lugna rörelser av kroppen.

MediYogan har sitt ursprung ur Kundaliniyogan, ett av de äldsta systemen för hälsa och balans, samt med komponenter från den mångtusenåriga indiska läkekonsten ayurveda och den traditionella kinesiska medicinen.

Studier kring yoga och meditation visar positiva effekter på bl.a. ryggbesvär, smärta, stressrelaterade besvär, andningsbesvär och sömnsvårigheter. MediYogan är resultatet av hundratals vetenskapliga studier om yoga runt om i världen samt svenska studier på bl.a. Karolinska Institutet och Danderyds Sjukhus.

För Vem?

Alla är välkomna oavsett om du söker återhämtning och läkning för dina besvär eller om du vill förbättra din fysiska och mentala balans. Passen sker i liten grupp och övningarna anpassas efter deltagarnas behov. Om du har svårt att komma ned och sitta på golvet så kan alla övningar även göras sittande på stol. Inga förkunskaper krävs.

Tid och Plats

Kursen är uppdelad på 8 tillfällen x 75 minuter. Onsdagar kl. 18, med start den 4e september. Datum för de 8 tillfällena är: 4 sep, 11 sep, 18 sep, 25 sep, 2 okt, 9 okt, 16 okt samt 23 okt. Vi kommer att ha kursen på ChiropraktikAkuten. Kom i god tid, senast 10 minuter innan start och ombytt till mjuka kläder. Ha gärna någon varm tröja och sockor redo då det är en stillsam yogaform. Det finns mattor att låna men det går även bra att ta med sin egen.

Anmälan

Föranmälning krävs. Endast 8 platser, så det är först till kvarn som gäller!

Kostnad

Ordinarie pris för kursen är 1600 kr för 8 tillfällen x 75 min.
I kostnaden ingår även en ljudfil med MediYoga baspass 1, så att du även kan utöva yogan hemma.

Betalningen sker på plats på kliniken i samband med anmälan, som sedan är bindande.

 

Har du ytterligare frågor, är du välkommen att ringa kliniken, 040 – 30 17 08.

Varmt välkommen!