fbpx

MediYoga

Hem » Behandlingar » MediYoga

Välkommen på kurs i MediYoga!

Nu har du chansen att styra din vår mot hälsa och balans med hjälp av MediYoga.

13. mars 2019 kl 18 startar vi upp en kvällskurs på ChiropraktikAkuten, som leds av cert. MediYogainstruktör Sarah Knutsson som också är leg. Kiropraktor.

Vad är MediYoga?

Mediyoga är en terapeutisk yoga utformad för svensk hälso- och sjukvård. Passen fokuserar kring andningsövningar, meditation, vila och mjuka, lugna rörelser av kroppen.

MediYogan har sitt ursprung ur Kundaliniyogan, ett av de äldsta systemen för hälsa och balans, samt med komponenter från den mångtusenåriga indiska läkekonsten ayurveda och den traditionella kinesiska medicinen.

Studier kring yoga och meditation visar positiva effekter på bl.a. ryggbesvär, smärta, stressrelaterade besvär, andningsbesvär och sömnsvårigheter. MediYogan är resultatet av hundratals vetenskapliga studier om yoga runt om i världen samt svenska studier på bl.a. Karolinska Institutet och Danderyds Sjukhus.

För Vem?

Alla är välkomna oavsett om du söker återhämtning och läkning för dina besvär eller om du vill förbättra din fysiska och mentala balans. Passen sker i liten grupp och övningarna anpassas efter deltagarnas behov.

Om du har svårt att komma ned och sitta på golvet så kan alla övningar även göras sittande på stol. Inga förkunskaper krävs.

Kom i god tid, senast 10 minuter innan start och ombytt till mjuka kläder. Ha gärna någon varm tröja och sockar redo då det är en stillsam yogaform. Det finns mattor att låna men det går även bra att ta med sin egen.

Anmälan

Föranmälning krävs. Endast 8 platser, så det är först till kvarn som gäller.

I samband med anmälan bokas det även in 15 minuters konsultation (valfri) som ingår i priset.

Om man inte är inskriven som patient på kliniken eller inte varit där nyligen så får man även fylla i en hälsoblankett. Detta för att du ska kunna beskriva eventuella hälsobesvär som jag som instruktör bör vara medveten om.

Har du ytterligare frågor, är du välkommen att ringa kliniken, 040 – 30 17 08.

Varmt välkommen!