fbpx

Kiropraktor

Hem » Behandlingar » Kiropraktor

ryggskott

“Kiropraktik kan hjälpa dig att förbättra din hälsa genom att arbeta med kroppens leder, muskler och nervsystem.”

Birgitte Karlshøj

Birgitte Karlshøj,
Kiropraktor

Boka tid

Våra kiropraktorer i Malmö

Våra kiropraktorer är legitimerade och har en femårig akademisk universitetsutbildning från Syddansk Universitet i Odense. Utbildningen är en av de bästa i världen och ger kvalificerade färdigheter i undersökning, diagnos och behandling av patienter.

Efter avslutad utbildning och ytterligare ett års praktiktjänstgöring erhålls legitimation från Socialstyrelsen.

ChiropraktikAkuten är medlem i LKR – Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation.

Förbättra din hälsa

Kiropraktik kan hjälpa dig att förbättra din hälsa genom att arbeta med kroppens leder, muskler och nerver. Kiropraktisk behandling optimerar nervsystemets funktion och kroppens förmåga till läkning och välmående.

Kiropraktik kan många gånger hjälpa dig som lider av problem i nacke eller har ryggbesvär/värk. Oftast kan man avhjälpa eller lindra ryggskott, ryggont och andra åkommor redan vid första behandlingen.

Den största uppgiften som kiropraktorn har, är att behandla och vägleda dig, så att du kan ge din kropp dem bästa förutsättningarna att nå sin potential.

Akut kiropraktik

På vår kiropraktorklinik i Malmö erbjuder vi akut mottagning i mån av tid. Ring kliniken på 040-30 17 08 eller boka direkt på vår hemsida.

 

Boka tid

Vanliga frågor

Vad hjälper kiropraktik mot?

Alla är välkomna till ChiropraktikAkuten – stora som små, unga som gamla. Kiropraktik är för alla åldrar, så att man genom hela livet kan ge kroppen optimala villkor för ett gott och hälsosamt liv.

De som söker kiropraktisk hjälp är oftast patienter med besvär såsom:

  • Problem eller smärta från nacken tillsammans med: Yrsel, huvudvärk, migrän, käkspänningar eller tinnitus.
  • Bröstryggsmärtor, astma, andningsbesvär eller problem med axlar, armbågar eller händer.
  • Ländryggs- eller bäckenbesvär, foglossning, ischias, lumbago, menstruationssmärtor, problem med höfter, knä, fötter etc.
  • Artros, dålig hållning, nedsatt prestationsförmåga eller välmående.
  • Spädbarn med kolik eller som har genomgått en jobbig förlossning, spädbarn och barn med asymmetriska rörelser eller smärtor i kroppens leder, samt barn som ex. lider av sängvätning eller koncentrationsbesvär.
Hur går första besöket till?

Första gången du kommer till ChiropraktikAkuten, får du fylla i en blankett med frågor om din hälsa. Blanketten får du av receptionisten som hälsar dig välkommen. Hon hjälper till om du undrar över något.

Kiropraktorn hämtar dig och tar sig alltid tid att lyssna på varför du har kontaktat oss. Efter en noggrann kiropraktisk, ortopedisk och neurologisk undersökning ställer kiropraktorn diagnos, lägger en behandlingsplan och ger rådgivning, allt för att du så snabbt som möjligt ska kunna börja må bättre. Det finns många olika behandlingstekniker och kiropraktorn använder den som passar dig och dina besvär.

Hur ser behandlingsförloppet ut?

Kiropraktisk behandling kan indelas i 3 faser: Den akuta fasen är när du har ont. Syftet är därför att få bort smärtan så fort som möjligt med intensiv kiropraktisk behandling. Det är ohälsosamt att ha ont och ju längre tid du har ont, desto mer blir problemet inkorporerat i kroppen och skapar felaktiga kompenserande rörelsemönster. Forskning visar att kiropraktisk behandling gör att du fortare blir smärtfri och återfår din rörlighet.

Behandling och träning

I stabiliseringsfasen har du mindre ont, men risken för återfall är fortfarande hög. Vanligtvis är det längre tid mellan behandlingarna och du kan även själv hjälpa kroppen att läka genom träning och allmän rörelse i kombination med kiropraktik.

Minska återfallsrisken

Förebyggande vård är den sista fasen och den är essentiell för att minska risken för återfall och istället upprätthålla en stark och hälsosam livsstil. Fördelen med förebyggande behandling är att få bort låsningar och spänningar innan du får symptom. Du kommer sannolikt uppleva en ökad kroppsmedvetenhet och ofta kan det gå 2 – 3 månader mellan behandlingarna.

Vad ska man tänka på efter behandlingen?
  • Drick alltid mycket vatten efter varje behandling.
  • Rör lite på dig, tag ev. korta raska promenader, avvakta dock med träning i början.
  • Vrid försiktigt och undvik att böja framåt.
  • Undvik att sitta eller ligga för länge. Res dig ofta och variera din ställning.
  • Is kan oftast lindra. Ta en ispåse eller t.ex. en påse frysta ärtor omlindad i en tunn handduk och lägg den mot det ställe som gör ont i ca. 10 minuter. Efter en timme utan is kan behandlingen upprepas.
Varför är återbesök så viktigt?

Det är ofta viktigt med intensiv behandling i starten för att få dina besvär under kontroll. Försök därför hålla det tidsschema som planerats för dig. Efter max 4-5 behandlingar bör det ha skett i förbättring, annars ändrar vi strategi.

Är det vanligt med en reaktion efter behandlingen?

Det är inte ovanligt att man känner sig öm och trött i ett par dagar. Man kan t.om. känna sig tillfälligt sämre efter behandlingen.

Bör jag komma tillbaka fast att jag känner mig helt bra efter den senaste behandlingen?

Följ alltid upp med återbesök, även om du känner dig besvärfri. Vi vill försäkra oss om att din kropp fungerar så bra som möjligt och öka chansen för att du slipper besvär i framtiden.


Tveka aldrig att kontakta oss om du har ytterligare frågor. Välkommen!

Medlem i LKR - Legitimerade Kiropraktorers Riksorganisation