fbpx

24 juni, 2019

Vad är kraniosakralterapi?

Hem » Blogg » Vad är kraniosakralterapi?

Vad är kraniosakralterapi?

Kraniosakralterapi har sina rötter i Osteopatin och utvecklades till en egen metod av Dr. William Garner Sutherland. Dr Sutherland utvecklade kraniosakral terapin till att omfatta en mer holistisk och biodynamiskt syn på kroppen.

Kraniosakralterapins historia

Kraniosakralterapi har sina rötter i Osteopatin och utvecklades till en egen metod av Dr. William Garner Sutherland (1873-1954) som var en av pionjärerna inom osteopati. Han utforskade det kraniosakrala systemet, ett fysiologiskt system som löper mellan skallen (kraniet) och korsbenet (sacrum) samt ryggmärgen tillsammans med ryggmärgsvätskan.

Dr. Sutherland fann att dessa delar tillsammans utgör ett slutet system med cirkulerande ryggmärgsvätska och att detta system rör sig i en särskild rytm, precis som hjärt- och kärlsystemet. Dr Sutherland upptäckte att det gick att påverka det kraniosakrala systemet med olika behandlingstekniker.

Dr Sutherland utvecklade kraniosakral terapin till att omfatta mer än skalle, ryggrad och korsben, vilket gör att det idag omfattar en mer holistisk och biodynamiskt syn på kroppen som bland annat innefattar kunskaper om hur nervsystemet påverkar både muskler, leder samt de inre organens funktion. Kroppen är en helhet och alla strukturer är sammanlänkade med bindväv och varför en obalans i en del av kroppen kan ge påverkan i en annan del.

Utbildning

På ChiropraktikAkuten arbetar endast den Biodynamiska kraniosakralterapeut som har den längsta utbildningen i biodynamisk kraniosakralterapi.

Sandy Bech är diplomerad av Body Intelligence Training som är en internationell skola och som är godkänd av IABT, International Affiliation of Biodynamic Craniosacral Trainings. Hon har dessutom genomgått en basmedicinsk utbildning på 30 högskolepoäng eller motsvarande och är medlem i Kraniosakrala Terapeutförbundet.

 

« Tillbaka till bloggen